In 2002 is Insucare opgericht. Een adviesbedrijf gericht op bedrijven met als aandachtsgebied pensioen, inkomen en zorgverzekeringen. Toenmalig directeur/eigenaar Wijnand Verschuur werkte daarvoor bij een groot intermediair  en daarvoor bij een grote verzekeraar.

In 2008 kwam er de Arbodienstverlening bij, onder de naam ArboTeam. Werkgevers bleken teleurgesteld in de grote partijen en gaven ons de kans om het beter te doen. Deze kans heeft Insucare met beide handen aangenomen. Onze casemanagers bedienen nu vele tientallen werkgevers op het gebied van Arbo en we breiden nog steeds verder uit.

Sinds eind 2020 zijn Insucare en ArboTeam onderdeel van Vanbreda Risk & Benefits. En sinds december 2023 is Insucare verder gegaan onder de naam Vanbreda Risk & Benefits. ArboTeam blijft verder werken onder eigen label en is een onafhankelijke arbodienstverlener. Omdat verzuim financiële gevolgen kan hebben voor uw organisatie verwijzen wij u als dat nodig is, voor advies over verzekeringen naar Vanbreda Risk & Benefits.

Bij onze groei hebben we altijd onze kernwaarde voor ogen: “Focus op de mens en zicht op de regels” Waarom? Omdat we hiermee een duurzame relatie met de klant kunnen opbouwen. We kennen onze klanten en daarom zijn we in staat die adviezen te geven waarmee de klant alle veranderingen, in bij voorbeeld de wetgeving maar ook een snel veranderende samenleving, goed bij kan benen.

Snel contact opnemen?
Bel 040 – 023 138 50

We werken met een sterk gespecialiseerde bezetting, ieder is expert op zijn of haar gebied en werkt met zijn collega’s samen.

We werken met een sterk gespecialiseerde bezetting, ieder is expert op zijn of haar gebied en werkt met zijn collega’s samen. Dit alles georganiseerd met een uitgebreide automatisering. Zo kunnen personeelsmutaties via de salarisadministratie bij ons worden binnengehaald en deze worden door onze experts verwerkt. Dit scheelt tijd en daarmee kunnen we ons focussen op mensen met hun vragen, zorgen en belangen.

Maar, hoor ik sommige mensen nu zeggen; “Wijnand, ben jij dan zo gestructureerd, vanwaar deze zo ver doorgevoerde aandacht voor automatisering en structuur? Tja, ik kan hier alleen maar op zeggen dat ikzelf eigenlijk helemaal niet van procedures en regeltjes ben. Ik luister en snap mensen als ze aangeven dat ze vast kunnen lopen in een web aan regels. Toch zijn ze er, en zijn ze nodig. Maar voor mij gaat de mens voor!

Verzuim en privacy

U mag er niet naar vragen, maar uw medewerker geeft zelf informatie over zijn klachten bij een ziekmelding. Herkenbaar? Hoe registreert u dit? En welke vragen stelt u wel bij een ziekmelding? Wij hebben de regels op een rij gezet om het geheugen weer even op te frissen.

Casemanagement, onze visie

Natuurlijk wil iedere werkgever graag dat zijn medewerkers met plezier naar hun werk komen, gezond blijven en nog energiek en vitaal zijn op de dag dat hij met pensioen gaat. Bij ArboTeam noemen we dat: de kracht van het werkvermogen van een medewerker. Hoe kun je dàt stimuleren en tegelijk verzuim voorkomen?

Casemanagement is mensenwerk

Als casemanager was ik blij en opgelucht toen ik onlangs een volledige herstelmelding ontving van een medewerker na een langdurige verzuimperiode. De betreffende medewerker raakte ongeveer anderhalf jaar geleden betrokken bij een ernstig ongeluk. Tot op de dag van vandaag dealt hij nog met de gevolgen.

Arbo

Verzuim gaat over mensen die ziek zijn. Voor u als werkgever gaat het verder dan dat. Wij helpen u bij het vinden van een goede balans tussen mens en organisatie in de aanpak van ziekteverzuim, met zicht op de wettelijke kaders.

Pensioen

Met een pensioenregeling zorgt u, niet alleen nu maar ook later, voor uw medewerkers. De complexe materie maken wij toegankelijk. Wij begeleiden u van de analyse van uw wensen naar de inrichting van de best passende regeling.

Financieel inzicht

U wilt financieel fitte medewerkers. Wij helpen door persoonlijke begeleiding waarin we letterlijk laten zien hoe bestaande regelingen werken en vooral hoe de medewerker daar zelf invloed op uit kan oefenen.